Schaatsvrouwen en -mannen tweede op ploegenachtervolging

16 nov 2018 - 11:47

In navolging van de Nederlandse vrouwenploeg heeft het mannenteam van Oranje bij de eerste wereldbeker schaatsen in Obihiro zilver veroverd op de achtervolging.

Ireen Wüst - Foto: OrangePictures

Een Nederlandse gelegenheidsformatie zette verrassend de tweede tijd neer: 3.42,14. Rusland zegevierde met een baanrecord van 3.41,26. Noorwegen, olympisch kampioen op dit onderdeel, kwam niet verder dan de derde plaats (3.42,77).

Namens Nederland verschenen oudgediende Douwe de Vries (36), Marcel Bosker (21) en Chris Huizinga (21) op het ijs. Sven Kramer meldde zich donderdag af voor dit onderdeel. De kopman van Team Jumbo wil in Japan zijn kwetsbare rug niet al te veel belasten. Hij is wel van plan om op de 1500 meter (zaterdag) en op de 5000 meter (zondag) in actie te komen. Ook ploeggenoot Patrick Roest, die al vroeg in het seizoen uitstekend in vorm is, bleef aan de kant.

Nederland heeft op de eerste wereldbekerwedstrijd in het nieuwe schaatsseizoen genoegen moeten nemen met zilver. Het vrouwenteam van Oranje reed op de Japanse baan in Obihiro de tweede tijd op de ploegachtervolging (3.00,13). Japan, olympisch kampioen op dit onderdeel, was met 2.57,80 aanzienlijk sneller. Dat was tevens een baanrecord. Rusland eindigde als derde in 3.01,11.

Trefwoorden: 
schaatsen wereldbeker
(advertinsje)
(advertinsje)