Sven Kramer doet niet mee aan ploegenachtervolging in Japan

15 nov 2018 - 17:04

Sven Kramer heeft te veel last van zijn rug en doet daarom niet mee aan de ploegenachtervolging op de wereldbeker in Japan. Hij rijdt in Obihiro wel de 1.500 en 5.000 meter. "Het is jammer, want in de voorbereiding ging het nog zo goed."

Foto: www.orange-pictures.nl

Anderhalve week geleden meldde Kramer zich ook al af voor de 10 kilometer bij de kwalificatiewedstrijden in Heerenveen. Ook toen vanwege pijn aan zijn rug. De klachten zijn nu terug, omdat hij zich heeft vertild aan een koffer.

"Het blijft zeuren en dat is vervelend, maar ik wil er geen jankverhaal van maken", zei Kramer. "Ik weet ook dat het goed kan komen en ik hoop met de kerstdagen en de jaarwisseling weer helemaal fit te zijn", zegt de Fries.

Nog geen bondscoach: gepruts

Kramer heeft ook kritiek op de schaatsbond, want al sinds 1 mei is er geen bondscoach. Toen ging Geert Kuiper, die bondscoach was, naar Canada. Kramer snapt er niks van.

Gepruts, vindt hij het. "Ja. Er is een aantal kandidaten geweest, maar die zijn afgevallen. Ik heb met de bond gesproken, maar ik weet niet of er wel wordt geluisterd."

(Advertentie)
(Advertentie)