Nederlaag voor Terschelling: bouwprocedure voor controversieel badhotel moet opnieuw

14 nov 2018 - 20:59

De gemeente Terschelling moet een hele nieuwe bouwprocedure starten om het controversiële badhotel bij Midsland aan zee mogelijk te maken. Dat heeft de Raad van State besloten. Eerder was de gemeente ook al door de rechtbank op de vingers getikt. De Raad van State is het eens met de tegenstanders: het bouwplan wijkt te veel af van het badhotel dat er ooit voor de oorlog heeft gestaan.

De Hoofdweg in Midsland - Foto: Google Street View

Daarbij valt de Raad van State vooral over de bovenverdiepingen van het badhotel. Daar zouden kamers moeten komen voor 122 gasten en een zalencomplex. Volgens het bestemmingsplan van 1986 mag dat niet meer. Het Terschellinger college van burgemeester en wethouders dacht dat een korte vergunningsprocedure genoeg zou zijn, maar de Raad van State gaat daar dus niet in mee.

Langdurende kwestie

De gemeente heeft inmiddels al een nieuwe, uitgebreide procedure ingezet. Dan kunnen de tegenstanders, waaronder Stichting Ons Schellingerland en een groot aantal omwonenden en recreanten weer bezwaar maken. Zij zijn al sinds 2014 bezig met hun strijd tegen het badhotel.

Zo leek de bouw in augustus 2015 te kunnen starten, nadat de gemeente Terschelling een vergunning had afgegeven. Tegenstanders stapten toen naar de rechter, omdat volgens hen de gemeente helemaal geen vergunning af kon geven. De bezwaarprocedures liepen namelijk nog.

Trefwoorden: 
Terschelling Midsland badhotel
(Advertentie)
(Advertentie)