Heerenveen verliest oefenwedstrijd van jeugdig Ajax

Sportclub Heerenveen heeft een oefenwedstrijd verloren van Ajax: 3-2. De Amsterdammers speelden voor een groot deel met jeugdspelers. Bij Heerenveen kwamen wel veel spelers uit de A-selectie in actie. Beide teams misten wel hun internationals.
Spits Sam Lammers zorgde in de eerste helft voor de 0-1. Hij werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en schoot daarna zelf de penalty binnen. Sebastian Pasquali zette Ajax nog voor rust op gelijke hoogte.
Danilo Pereira maakte in de tweede helft de 2-1 en Brian Brobbey breidde de voorsprong voor de Amsterdammers uit. Heerenveen scoorde nog wel, opnieuw met een strafschop. Nu was het Nemanja Mihajlovic die raak schoot.
Ajax - SC Heerenveen 3-2 (1-1) 10. Sam Lammers 0-1 (strafschop), 20. Sebastian Pasquali 1-1, 55. Danilo Pereira 2-1, 71. Brian Brobbey 3-1, 89. Nemanja Mihajlovic 3-2 (strafschop)
Opstelling Heerenveen: Bednarek (46' Doornbusch), Woudenberg, Næss, Kongolo (46/Drkusic), Hornkamp, Van Amersfoort, Bruijn, Rienstra (68/Kobayashi), Rojas (78/Van der Heide), Lammers (78/Iredale) en Vlap (68/Mihajlovic).