Politie schiet bij aanhouding overvallers pizzakoerier

14 nov 2018 - 11:53

Bij de aanhouding van de twee gewapende overvallers heeft de politie dinsdagnacht geschoten. De verdachten van de overval op een pizzakoerier op de Greate-Kritewei in Wergea zijn twee jongens uit Franeker van 16 en 17 jaar.

Foto: ANP

De overvallers hebben de koerier om half twee dinsdagnacht met twee vuurwapens bedreigd, toen die in Wergea iets wou bezorgen. Het duo ging ervandoor met het geld en de auto van de koerier. De politie was er snel bij en zette de achtervolging in.

De twee verdachten reden zichzelf klem op de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen, toen ze tegen het hek van een bedrijf botsten. De jongens probeerden te voet te ontsnappen, maar na het lossen van waarschuwingsschoten door de politie konden ze toch worden aangehouden. De jongens zitten vast voor verder onderzoek.

Veel vragen

De politie heeft nog veel vragen over de zaak, bijvoorbeeld hoe de verdachten in Wergea terecht kwamen en hoe ze aan de wapens zijn gekomen. Er wordt nog gekeken of het om echte of nepwapens gaat. De politie zoekt nog getuigen. Omdat de politie vuurwapens heeft gebruikt, wordt er een intern onderzoek ingesteld.

Trefwoorden: 
aanhouding overval Wergea
(Advertentie)
(Advertentie)