Gemeente kijkt naar splitsing nieuwbouw kleedkamers en gymzaal op LSC-terrein

13 nov 2018 - 20:29

Er wordt opnieuw serieus gekeken naar het scheiden van de gecombineerde nieuwbouw van de gymzaal en kleedkamers op het terrein van de Sneker voetbalclub LSC. Wethouder Maarten Offinga deed daar maandag een mededeling over in de gemeenteraad van Súdwest Fryslân. Hij was daarmee een beetje voorbarig, want er ligt nog geen officieel collegebesluit onder.

De hjoeddeistige klaaikeamers fan LSC binne al lang oan ferfanging ta en binne der yn de jierren '70 delsetten. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân

Op dit moment lopen er onderzoeken om een en ander door te rekenen. Het idee is dat de nieuwbouw van de kleedkamers eerder in zicht komt als de bouw van de gymzaal wordt uitgesteld, maar of dat ook zo is, moet nog blijken.

Het plan van de gemeente om beide zaken te combineren kwam eerder dit jaar onder grote druk te staan, nadat welstandsorganisatie Hûs en Hiem een negatief advies gaf over nieuwbouw op het terrein van het rijksmonument.

De gymzaal is bedoeld voor leerlingen van basisscholen in de wijk Stadsfenne. Die gebruiken nu verouderde accommodaties voor de gymlessen.

It ryksmonumint op it LSC terrein dêr't de klaaikeamers by komme moatte. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân
Trefwoorden: 
Sneek LSC gymzaal
(advertinsje)
(advertinsje)