Staatsbosbeheer zoekt vogelwachters op Terschelling

12 nov 2018 - 13:06

Staatsbosbeheer komt met een speciale cursus om bewoners van Terschelling op te leiden tot vogelwachter op de Boschplaat. Er zijn over het gehele seizoen gerekend nu 85 vrijwillige vogelwachters actief. Deze vrijwilligers komen van de vaste wal. Staatsbosbeheer wil ook Terschellinger natuurliefhebbers een kans geven dat werk te doen om zo de eilander bevolking meer te betrekken bij het gebied.

De Boschplaat mei de stôdyk op de eftergrûn. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân

De vogelwachters op de Boschplaat zitten een week lang in een van de twee keten in het natuurgebied. Daar ontvangen ze als gastheer duizenden bezoekers. Maar ze houden ook toezicht. Om de eigen eilanders meer bij de natuur te betrekken, zal Staatsbosbeheer de bestaande vrijwilligers een verkorte digitale cursus aanbieden. Ook de mensen die toeristen met huifkartochten naar de Boschplaat rijden, krijgen dezelfde cursus aangeboden.

Volgend jaar los

De toekomstige Terschellinger vogelwachters moeten wel solliciteren op de functie. De cursus moet nog ontwikkeld worden en duurt vier dagen. De bedoeling is om in maart volgend jaar met de cursus te beginnen.

Besikers oan de eastpunt fan Skylge op de Boschplaat. - Foto: Remco de Vries, Omrop Fryslân

Boswachter Joeri Lamers

(Advertentie)
(Advertentie)