SC Heerenveen biedt excuses aan na kansloze nederlaag in Groningen

11 nov 2018 - 19:20

Na de nederlaag tegen de hekkensluiter van de competitie heeft SC Heerenveen excuses aangeboden aan de fans die zijn meegereisd. In de Euroborg verloor Heerenveen met 2-0 van FC Groningen.

"Dit is niet de derby zoals we ons die hadden voorgesteld", zegt verdediger Dave Bulthuis van SC Heerenveen. "Daar bieden we onze excuses voor aan, aan de vele fans die in het stadion zaten." Meer dan 20.000 mensen bekeken de wedstrijd in de Euroborg.

Dave Bulthuis

Heerenveen heeft kansloos verloren. "Na het eerste kwartier was Groningen op ieder vlak scherper. Duels. Passes. Beleving. Ik denk dat dat ons genekt heeft vandaag", zegt Bulthuis.

Trainer Jan Olde Riekerink begrijpt wel dat Bulthuis excuses aanbiedt. "Dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Er zijn meer dan duizend mensen mee, ik vond het heel indrukwekkend om ze te zien toen we het veld opkwamen. Dan hoop je natuurlijk dat we wat moois kunnen laten zien."

Jan Olde Riekerink

Olde Riekerink kan niet verklaren hoe het kan dat Heerenveen verloor tegen Groningen. "Soms zijn er van die wedstrijden... We kunnen een goed voetballende ploeg hebben, maar er was niets meer van over.."

"Ik vond dat we in balbezit heel slordig waren. We anticipeerden slecht, en kwamen niet in duel. Verdedigend waren we ondermaats. Groningen heeft ons op veel facetten afgetroefd."

Volgens Rodney Kongolo is het duidelijk. Normaal speelt hij op het middenveld, maar tegen Groningen speelde hij centraal achterin. "Het lukte vandaag niet. We waren gewoon niet goed genoeg."

Het verlies heeft niets met zijn positie op het veld te maken, zegt hij. "Ik heb ook fouten gemaakt. Of ik nou achterin speel of niet, het moet gewoon beter."

Reaksje nei de nederlaach tsjin Grins (3)

De eerstvolgende wedstrijd van Heerenveen is tegen PSV in Eindhoven op 24 november.

Foto: www.orange-pictures.nl
(Advertentie)
(Advertentie)