SC Heerenveen onderuit in noordelijke derby tegen Groningen

Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken. In de derby van het Noorden werd met 2-0 verloren in en van Groningen.
Beide ploegen begonnen voorzichtig, en na een eerste kans voor Heerenveen was het Django Warmerdam die in de 27e minuut de openingstreffer maakte voor FC Groningen. Niet veel later maakte Yuki Kobayashi bijna de gelijkmaker, maar de Groningen doelman Sergio Padt kon de bal nog net tegenhouden.
In de 38e minuut kwam SC Heerenveen verder op achterstand. Japanner Ritsu Doan schoot van twintig meter de 2-0 in het doel van Warner Hahn.
De rest fan de wedstrijd hadden de Friezen niet veel meer in te brengen tegen de Groningers. Ook met drie wissels kon trainer Jan Olde Riekerink geen verandering meer brengen in de achterstand ven Heerenveen.