LDODK verliest in noordelijke derby van DOS'46

De korfballers van LDODK uit Gorredijk zijn zaterdagavond met 33-27 onderuit gegaan tegen DOS'46. Daarmee liep de noordelijke derby in de korfbal league voor de thuisploeg uit op een flinke teleurstelling.
Erwin Zwart nei de nederlaach

DOS'46 vroeg op voorsprong

In het begin van de wedstrijd pakten de bezoekers van DOS brutaal de voorsprong (2-5). Dat kleine gat kon de ploeg uit Nijeveen vasthouden. LDODK leek dichterbij te komen na goed werk van Friso Boode (8-9), maar de bezoeker maakten er even later met een tussensprint 10-15 van. Vijf punten was ook het gat bij de rust (12-17).
Ook na de rust was DOS'46 de betere ploeg. De voorsprong werd alleen maar groter (17-25) waardoor LDODK de overwinning snel uit hun hoofd kon zetten. De ploeg uit Gorredijk kwam nog wel dichterbij (27-31), maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.
Trainer Henk Jan Mulder nei de nederlaach
In de korfbal league spelen de beste 10 ploegen van Nederland. TOP uit Sassenheim is regerend Nederlands kampioen.
Aan het eind van de competitie spelen beste vier teams play-offs om de landstitel. Via een "best-of-three' worden de twee finalisten bekend.
De finale is in de Ziggo Dome in Amsterdam.