Basketballers Aris onderuit tegen Feyenoord

10 nov 2018 - 21:46

De basketballers van Aris uit Leeuwarden hebben zaterdagavond teleurstellend verloren van Feyenoord uit Rotterdam. Het werd 83-72 voor de Rotterdammers. Na de eerste helft van de wedstrijd keek Aris tegen een achterstand van 13 punten aan, en dat kon de ploeg later niet meer goedmaken. Topscoorder bij Aris was Griffin Kinney met 28 punten.

Foto: Aris Ljouwert

Snel op achterstand

In het begin van de wedstrijd pakte Aris nog vroeg een voorsprong. Na vijf minuten stond het 11-7 voor de Leeuwarders. Daarna kwam Rotterdam beter in de wedstrijd. Bij het eind van het eerste kwart stond het 27-19 voor de thuisploeg.

Feyenoord ging daarna door en Aris had in het tweede kwart niet veel in te brengen. De stand bij de rust was dan ook 43-40 voor de Rotterdammers.

Beter maar niet genoeg

Aris kwam beter uit de kleedkamer in de derde periode. De Leeuwarders gingen gelijk op met Feyenoord, maar dichterbij kwam de ploeg van Tony van den Bosch niet. Na het derde kwart was de stand 62-50.

Ook in de vierde periode zat Aris beter in de wedstrijd. Voorzichtig maakten ze het verschil kleiner (74-66), maar de overwinning van Feyenoord kwam niet meer in gevaar.

Trefwoorden: 
Aris basketbal
(advertinsje)
(advertinsje)