Meeste Friese shorttrackers doen goede zaken in Salt Lake City

10 nov 2018 - 13:43

De meeste Friese shorttrackers zijn door naar de volgende fase van de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen, die dit weekeinde in Salt Lake City wordt gehouden. Alleen Dennis Visser en Itzhak de Laat zijn uitgeschakeld.

Foto: AW Foto

1000 meter

Op de 1000 meter gingen Daan Breeuwsma bij de heren en Suzanne Schulting en Rianne de Vries bij de dames door naar de kwartfinales. Dennis Visser en Itzhak de Laat werden uitgeschakeld.

500 meter

Sjinkie Knegt heeft goede zaken gedaan op de 500 meter en is door naar de kwartfinales, terwijl Breeuwsma zich niet plaatste door een val. Bij de vrouwen werd Schulting eerste op deze afstand en ging dus ook door.

1500 meter

Knegt ging ook met overmacht door naar de volgende ronde op de 1500 meter. Hij startte vanuit de laatste positie, maar met nog zes rondjes te gaan, ging hij vlug buitenom en pakte zonder bedreiging de winst. De Laat viel over een blokje en werd uitgeschakeld. De Vries werd tweede bij de dames en ging ook weer een fase verder.

Aflossing

De Nederlandse damesploeg, met Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhoven en Lara van Ruijven, wist zich eenvoudig te plaatsen voor de halve finale van de aflossing. Ze strijden zaterdag tegen Rusland, Hongarije en Italië.

De volledig uit Friezen bestaande herenploeg, met Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser, werd uitgeschakeld. En dat terwijl ze vorige week in Calgary nog brons pakten.

Knegt en Breeuwsma zijn met Suzanne Schulting en Avalon Aardoom wel door naar de halve finale op het nieuwe onderdeel Mixed Relay. Ze komen dan uit tegen Canada, Polen en Hongarije.

De wereldbekerwedstrijd in de Amerikaanse stad Salt Lake City is zaterdag en zondag live te volgen via de online stream van de International Skating Union.

(advertinsje)
(advertinsje)