Keeper Mous na blunder: "Die ballen moet je gewoon pakken"

09 nov 2018 - 23:17

"Hij schoot en er zat een kleine zwabber in het schot. Eigenlijk moest ik hem pakken, zo moeilijk was het schot helemaal niet." Dat zei keeper Xavier Mous van Sportclub Cambuur vrijdagavond. De Leeuwarders verloren maar net, met 2-1 van Almere City. De nederlaag was deels het gevolg van de blunder van de doelman.

"Die ballen moet je gewoon pakken", vertelde Mous na afloop. "Hartstikke frustrerend natuurlijk, maar je moet gewoon door! Door hoort er ook bij. Als het fout gaat, moet je gewoon doorgaan. Voor mijn gevoel is dat nog wel aardig gelukt."

"Niet goed gespeeld"

Cambuur was in de slotfase nog beter, mede door een rode kaart aan de kant van Almere City. "Ik denk dat het wel een gelijkwaardige strijd was over het algemeen", volgens Mous. "Maar we hebben niet goed gespeeld. We moeten een hoop dingen beter gaan doen."

Trainer René Hake van de Leeuwarders was ook duidelijk over de blunder van Mous. "Het is natuurlijk een grote fout. Een klotemoment voor het elftal en voor hem. Het was een beslissend moment, maar het gaat uiteindelijk om hoe het ontstaat. Ik denk dat dat niet nodig was. Dit soort dingen proberen we juist te voorkomen."

Niet constant genoeg

De conclusie na vijf uitwedstrijden zonder overwinning van Cambuur: "We zijn te wisselvallig in wedstrijden. Er waren vandaag wel wat momenten die we af hadden kunnen maken. Op basis van deze wedstrijd kunnen we concluderen dat we nog heel veel moeten leren als ploeg".

Foto: www.orange-pictures.nl
Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Almere City
(advertinsje)
(advertinsje)