Nederlaag voor Sportclub Cambuur tegen Almere City

09 nov 2018 - 22:13

Sportclub Cambuur is vrijdagavond in de polder in Flevoland tegen een competitienederlaag aangelopen. Het duel in het Yanmar Stadion tegen Almere City eindigde uiteindelijk in 2-1 verlies voor de Leeuwarder voetbalploeg.

Cambuur leek al na een kwartier op achterstand te komen. Almere had de bal al bijna in het doel, toen Soleri de bal in buitenspelpositie nog aantikte. De scheidsrechter keurde het doelpunt daarom af. In de 29e minuut kwam Almere toch op 1-0. Efmorfidis scoorde na een voorzet van Hunte.

Gelijke hoogte

Vlak voor rust kwamen de Leeuwarders op gelijke hoogte. Doelman Plattel van Almere liet de bal los, waarna Robertha eenvoudig binnen schoot: 1-1. Een schot van doelpuntenmaker Efmorfidis eindigde vlak voor het rustsignaal nog in handen van Doelman Mous.

Foto: Orange Pictures

In de tweede helft begon Cambuur dreigend. Na tien minuten was er een goed schot van Van Kippersluis, maar keeper Plattel kon een voorsprong voor Cambuur voorkomen. In de 58e minuut lag de bal aan de andere kant in het net na een grote fout van doelman Mous. Een schot van Hunte ging net onder de benen van de keeper door: 2-1.

Slotfase voor Cambuur

Almere City bleef daarna druk zetten op Cambuur. In de 61e minuut was het bijna 3-1, maar Mous kon deze keer wel redding brengen. In de slotfase begonnen de Leeuwarders aan een laatste offensief. Toen Almere-speler Loen in de 88e minuut nog een rode kaart kreeg, waren er nog kansen voor Cambuur. De bal ging er echter niet meer in.

Volgende week: FC Volendam

Volgende week zaterdag speelt Cambuur de volgende competitiewedstrijd. De Leeuwarders voetballen dan thuis tegen FC Volendam.

Foto: Orange Pictures

Almere City - SC Cambuur 2-1 (1-1) 29. Efmorfidis 1-0, 39. Robertha 1-1, 58. Hunte 2-1.

Opstelling Cambuur: Mous, El Baad (78. Rossi), Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Conraad (66. Kallon), Ciganiks, Schils, Maulun, Robertha, Van Kippersluis.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Almere City
(advertinsje)
(advertinsje)