De kou is uit de lucht: zwembad Bolsward werkt samen met stichting Ons Zwembad Bolsward

09 nov 2018 - 06:44

Optisport en de stichting Ons Zwembad Bolsward hebben de handen ineen geslagen om het zwembad van Bolsward open te houden.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Vorige maand was er nog wat gedoe omdat de stichting het zwembad mogelijk zelf wilde overnemen. Dat terwijl exploitant Optisport nog tot 2021 een contract heeft. Na enkele gesprekken tussen de twee partijen is de kou nu uit de lucht. "Het belangrijkste is dat we nu de neuzen dezelfde kant op hebben", seit Syds Homan fan Optisport. "Ons doel is dat we het zwembad open willen houden voor de inwoners van Bolsward. We denken dat we samen een goede toekomst voor het zwembad kunnen maken."

Syds Homan van Optisport

Twee jaar geleden wilde de gemeente ook al van het zwembad af, maar toen kon het worden gered door een flinke korting op de subsidie af te spreken met Optisport. In ruil voor die korting werd de stichting Ons Zwembad opgezet, die moest zorgen voor 60 uur per week aan vrijwilligers in het zwembad. Maar dat is tot nu toe niet gelukt.

Homan: "Ons doel is om in januari de vrijwilligersinzet op zo'n niveau te hebben dat we daar in elk geval als Optisport baat bij hebben en dat we de besparing door kunnen voeren die de gemeente heeft opgelegd." Samen wordt nu een plan van aanpak opgesteld om ervoor te zorgen dat het zwembad ook in de toekomst open kan blijven.

Trefwoorden: 
Bolsward zwembad
(Advertentie)
(Advertentie)