Jan Bruin begrijpt gedwongen vertrek bij VV Bergum: "Het is beter om met een schone lei te beginnen"

08 nov 2018 - 15:56

Het komt bijna niet meer voor in het amateurvoetbal: een trainer die zijn club liefst acht jaar trouw blijft. Een uitzondering is Jan Bruin, die al zo lang hoofdcoach is bij VV Bergum. Maar na dit seizoen komt er een einde aan de samenwerking.

Het vertrek heeft ermee te maken dat zondagclub VV Bergum en zaterdagclub BCV gaan fuseren. Voor het eerste elftal van de nieuwe fusieclub, dat op zaterdag gaat voetballen, wordt een nieuwe trainer gezocht. Het betekent dat naast Bruin ook Jasper Bouma van BCV na dit seizoen weggaat.

Het is altijd beter om met een schone lei te beginnen.

Jan Bruin

Bruin begrijpt dat ze in Burgum op zoek gaan naar een nieuwe trainer. "Het is altijd beter om met een schone lei te beginnen bij een fusie. Ik snap de keuze volledig." De oud-voetballer zag de bui al een beetje hangen toen bekend werd dat de fusie zou doorgaan. "Vooraf weet je dan al dat de kans groot is dat je de club na acht seizoenen gaat verlaten. Maar ik ben Bergum dankbaar voor acht hele mooie jaren. En nog steeds, we willen het seizoen graag goed afmaken."

Wat de toekomst Bruin zal brengen, weet hij nog niet. Wel is hij toe aan een nieuwe uitdaging. "De laatste jaren heb ik zo'n beetje alle hogere Friese clubs wel aan de lijn gehad. Ik moet nu afwachten wat er op mijn pad komt en waar ik me goed bij voel." Bruin staat voor alles open: zowel een zaterdag- als zondagclub kan bellen en het hoeft niet eens een hoog spelend team te zijn. "Ik ben wat dat betreft wel een vreemde vogel. Ik moet een goed gevoel hebben bij de club en de mensen. Er moet potentie in de jeugd zitten. Ik wil jongens beter maken en ontwikkelen. Het gevoel moet goed zijn en op basis daarvan maak ik een keuze."

Trefwoorden: 
Jan Bruin VV Bergum
(advertinsje)
(advertinsje)