Maulun vervangt Mathieu bij SC Cambuur

08 nov 2018 - 13:54

Robin Maulun is vrijdag de vervanger van de geschorste Justin Mathieu bij SC Cambuur. De Leeuwarders gaan op bezoek bij Almere City.

Foto: www.dijksfotografie.nl

Mathieu pakte vorige week tegen Jong Ajax twee gele kaarten en moet daardoor toekijken vanaf de zijlijn. Volgens trainer René Hake was de keuze voor Maulun niet zo moeilijk: "We hebben gezocht naar een speler die qua spel het dichtst bij Justin zit en dat is Robin."

Het is aanhaken of afhaken. We moeten daar gewoon winnen.

Nigel Robertha

Robertha

Almere City heeft drie punten meer dan Cambuur. Daardoor is het een belangrijk duel, vindt ook aanvaller Nigel Robertha: "Het is aanhaken of afhaken. We moeten daar gewoon winnen." Ook Hake ziet dat zo. "Voor een gedeelte is dat zeker zo. Boven ons staat het dicht bij elkaar en wij willen daar tussen staan. Dat betekent dat je een goed resultaat moet halen."

René Hake

Robertha staat vrijdag weer in de spits. Vorige week was hij door een hamstringblessure niet inzetbaar. "Ik ben er nu weer bij en ben heel fit." Tot nu toe is het nog niet het seizoen van Robertha. Hij miste een aantal wedstrijden door blessures.

In de duels die hij wel speelde, maakt hij nog maar één goal. En dat frustreert. "Iedere spits is daarmee bezig. Op de training doe ik gewoon mijn ding en ik heb er alle vertrouwen in dat die goals wel weer komen."

De wedstrijd tussen Almere City en SC Cambuur begint vrijdag om 20.00 uur. Verslaggever Andor Faber doet vanuit het Yanmar Stadion het commentaar bij Omrop Fryslân op de radio.

(Advertentie)
(Advertentie)