Into the Grave blijft bij de Oldehove: "Fantastisch, maar het heeft ook zijn nadelen"

08 nov 2018 - 10:41

Metalfestival Into the Grave blijft ook komend jaar bij de Oldehove in Leeuwarden. Er was sprake van dat het evenement naar een andere locatie zou verhuizen, maar dat is niet gebeurd.

Into the Grave - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

De plek bij het Oldehoofsterkerkhof is volgens organisator Paul van Berlo "fantastisch, maar heeft ook zijn nadelen". Het festival wil graag uitbreiden met een extra podium en wil de festivalcamping eigenlijk ook bij het terrein hebben. Dat kan niet bij de Oldehove. Daarom heeft Into the Grave gekeken naar een andere locatie in Leeuwarden en anders in Drachten of Heerenveen.

Na overleg met de gemeente heeft de organisatie besloten toch in Leeuwarden te blijven. Er komt een tweede podium, in de buurt van de popbunker aan de Groeneweg. De weg wordt afgesloten tijdens het festival.

Daar moesten we wat op vinden.

Paul van Berlo

"Dat is nodig om de mensen kwijt te kunnen op deze plek", zegt Van Berlo. Door taalexpo Obe, gevestigd op het Oldehoofsterkerkhof, is de capaciteit afgenomen. "Terwijl Into the Grave juist wat wil groeien, dus daar moesten we wat op vinden."

De camping blijft wel op De Bult, bij het Rengerspark in Leeuwarden. Er zijn nog geen concrete locaties in beeld voor een groter festivalterrein. Dat kan nog wel tot 2021 duren. Van Berlo: "Daar moeten allerlei voorzieningen als stroom, water en afvoer aangelegd worden, en ook drainage en gedeeltelijke verharding zijn zeker gewenst."

Het festival is in overleg met de gemeente om Into the Grave uit te breiden met een derde dag.

(advertinsje)
(advertinsje)