Waadhoeke wil dementievriendelijker worden

08 nov 2018 - 07:56

De gemeente Waadhoeke wil meer aandacht voor mensen met dementie. Mensen worden ouder en wonen ook langer thuis. In die periode kunnen ze dement worden, terwijl ze nog geen volledige zorg krijgen. Omdat dit door de vergrijzing steeds meer zal voorkomen, wil Waadhoeke het onderwerp op de kaart zetten. Er werd daarom woensdagavond een bijeenkomst gehouden over de plannen van de gemeente.

Âldereinsoarch - Foto: Shutterstock.com

Wethouder Boukje Tol van de gemeente Waadhoeke

Doel is om een netwerk op te zetten van alle instanties die zich inzetten voor mensen met Alzheimer, zodat inwoners die ermee te maken hebben, worden gesteund. Door het netwerk kunnen alle partijen elkaar goed vinden, zegt wethouder Boukje Tol van de gemeente Waadhoeke. Volgens haar moet het netwerk zo breed mogelijk worden. Zo kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk deelnemen aan de maatschappij.

Wethouder Tol noemt een voorbeeld van een man die bij een sportvereniging hielp met het schoonmaken en opruimen. "Hij kreeg dementie, maar draaide nog gewoon mee in zijn vaste groepje bij de sportvereniging. Het schoonmaken ging niet echt goed, maar dat maakte allemaal niets meer uit. Hij kon daar gewoon meedoen, omdat anderen bereid waren hem daarin op te nemen en op te vangen."

Er is op de bijeenkomst afgesproken om over enkele maanden weer bij elkaar te komen en verdere stappen te zetten.

Trefwoorden: 
dementie Waadhoeke netwerk
(advertinsje)
(advertinsje)