Kaatsvereniging Sjirk de Wal Dronryp zoekt archiefmateriaal

07 nov 2018 - 22:16

De kaatsvereniging Sjirk de Wal zoekt archiefmateriaal. De vereniging bestaat dit jaar 125 jaar en dat is met allerlei festiviteiten gevierd. Maar toen werd ook duidelijk dat er in het archief nog het nodige ontbreekt. Tot 1993, toen Sjirk de Wal honderd jaar bestond, ging het nog wel. Van na die tijd zijn er nog voldoende onderwerpen die in het archief thuis horen, maar die er niet in zitten.

Foto: ANP

Volgens voorzitter Lute Pen is materiaal van voor 1993 eveneens welkom. "Denk bijvoorbeeld aan foto's. Er zijn sinds 1993 heel veel foto's gemaakt die we graag in het archief willen hebben. Maar alle andere zaken die met Sjirk de Wal te maken hebben zijn welkom."

Naast het aanvullen van het archief wil Sjirk de Wal het archief ook digitaliseren. Pen: "Dat is belangrijk. Denk maar aan de verenigingen in Sint-Annaparochie die dingen kwijt raakten bij de brand in de kantine van sportcomplex De Waaie. Als zoiets je overkomt, ben je veel kwijt." De kaatsvereniging hoopt op mooie aanvullingen van het archief en trekt een aantal jaar uit voor de digitalisering ervan.

(advertinsje)
(advertinsje)