Het NFF bij Omrop Fryslân; De race van 48HFP in Leeuwarden

06 nov 2018 - 22:02

Van maandag 5 tot en met zondag 11 november staat Leeuwarden weer volledig in het teken van het Noordelijk Film Festival. Het festival duurt dit jaar een paar dagen langer in verband met LF2018, en Omrop Fryslân is er iedere werkdag bij met een uitgebreide uitzending vanuit De Harmonie. In dit programma zijn er gesprekken met filmmakers en reportages te zien. Iedere avond zenden wij een of soms twee films uit.

Foto: Omropfryslân, Wendy Kennedy

In het programma van dinsdag een reportage van Wendy Kennedy over het 48 Hour Film Project waarbij een filmploeg in twee dagen tijd een film moet maken.

Verder aandacht voor een heel bijzondere film die dit jaar op het Noordelijk Film Festival te zien is: 'Sisters'. Een dansfilm over drie zusjes die alleen thuis zijn en aan hun lot zijn overgelaten. Karen Bies praat met de regisseur van deze film, Daphne Lucker (Roden): "Ik vind het boeiend hoe mensen op een non-verbale manier met elkaar communiceren. Dat zegt meestal meer dan woorden. Voor mij is dans een uitvergroting van de bewegingen die mensen vanuit hun emotie maken." Ook Lotte Mulder uit Hoogeveen is te gast, een van de drie danseressen in de film 'Sisters'.

Terug in Leeuwarden

De film die vanavond volledig zal worden uitgezonden bij Omrop Fryslân is 'Het Grandioze Falen', van het Friese filmcollectief 'Natte Haring'. Hoofdpersoon Marcus komt terug in zijn oude stad en zijn vrienden hebben de gekste plannen met hem. Een grappige en originele film, voor het grootste gedeelte opgenomen in Leeuwarden. Karen Bies praat met regisseur Max Lunter en producent Hidde de Vries.

Het NFF bij Omrop Fryslân

Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november 2018, is Omrop Fryslân iedere avond van 21 tot 22 uur op het Noordelijk Film Festival. In dit programma zijn gesprekken met filmmakers en reportages over films te zien. Daarnaast zenden wij iedere avond een of soms twee films uit.

(advertinsje)
(advertinsje)