Antonius wil zorg Lelystad niet overnemen

06 nov 2018 - 06:45

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport heeft de Antonius Zorggroep uit Sneek persoonlijk gevraagd om een bod uit te brengen om de zorg in Lelystad over te nemen. Maar volgens bestuursvoorzitter Marcel Kuin gaat dat te ver. "Er is gewoon een ziekenhuis te veel in de Flevopolder."

Foto: Omrop Fryslân

Toch is er een partij die het wel ziet zitten om de zorg in Lelystad overeind te houden. Het gaat dan om de commerciële zorgaanbieder CNN (Cardiologie Centra Nederland), die ook actief is in Dokkum bij de poliklinieken van Sionsberg.

Betrokken bij andere failliete ziekenhuizen

Zorgondernemer Loek Winter is direct betrokken bij CCN. Hij was dat ook bij het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen die nu failliet zijn gegaan. Marcel Kuin verwacht dan ook niet dat "dezelfde fout opnieuw zal worden gemaakt", door Winter te betrekken bij de oplossing van dit probleem.

Dinsdag zal de Antonius Zorggroep bij de curator het bod op de zorg in de Noordoostpolder verder toelichten. De minister zou dan woensdagavond willen besluiten op welk bod verder zal worden in gegaan.

Marcel Kuin over het bod

(advertinsje)
(advertinsje)