Wedstrijd van de week: marathonschaatsen in Heerenveen

05 nov 2018 - 20:19

Een Friese overwinning zat er dit seizoen nog niet in, maar wat waren ze er dichtbij. Bianca Bakker werd drie keer derde en ook Arjan Stroetinga eindigde drie keer op het podium. Dit weekeinde is de KPN Marathon Cup in Heerenveen. Alle reden dus om de vierde marathon van dit seizoen de 'wedstrijd van de week' te maken.

Wedstriid fan de wike KPN Marathon Cup 4 - Foto: Omropfryslân

Het marathonseizoen is toe aan zijn vierde wedstrijd. Sjoerd den Hertog is klassementsleider bij de mannen, met vlak daarachter Arjan Stroetinga. De Fries haalde twee tweede plaatsen en een derde, maar hij kon het tot nu toe nog niet afmaken. De Belg Bart Swings won de laatste marathon in Utrecht.

Bij de vrouwen is Bianca Bakker de Friese verrassing tot nu toe. Ze werd drie keer derde. Ze won dus nog niet, maar ze staat samen met een andere Fries wel eerste in het klassement. Manon Kamminga won ook nog niet, maar heeft wel de meeste punten. De laatste marathon werd gewonnen door Francesca Lollobrigida.

Foto: Timsimaging

Potentiële Elfstedentochtwinnaar

"Marathonschaatsen is voor de meeste Friezen nog altijd een belangrijke sport. Het aantal toeschouwers is afgenomen, al lijkt het de laatste tijd weer iets populairder te worden", zegt sportverslaggever Roelof de Vries. "De Elfstedentocht ligt natuurlijk altijd op de loer. Dit zijn de potentiële helden van de toekomst. Een van deze schaatsers schrijft misschien ooit weleens geschiedenis. Maar ja, wanneer? De sport is in ieder geval onderschat."

Omrop Fryslân benoemt iedere week een 'Wedstrijd van de week'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is als 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.

(Advertentie)
(Advertentie)