Antonius Zorggroep doet bod op spoedzorg en acute verloskunde in polder

05 nov 2018 - 16:13

Het is onverstandig om te proberen om weer spoedeisende hulp in Lelystad op te zetten. Dat zegt de directie van de Antonius Zorggroep in Sneek. Volgens de directie moeten ziekenhuizen zich de komende jaren verder specialiseren en daardoor is concentratie niet te voorkomen.

Foto: Omrop Fryslân

Het openhouden van Lelystad zou 'een stap terug' zijn, zegt de directie van Antonius en is ook niet financieel haalbaar. De omliggende ziekenhuizen hebben wel de kennis en kunde in huis om deze zorg te leveren.

De Antonius Zorggroep heeft eerder al een bod gedaan op de zorg van de failliete MC Groep in de Noordoostpolder en op Urk. Antonius is daar nu al actief en wil dat verder uitbreiden.

Aanvullend bod

Antonius heeft daarbij deze maandag nog een aanvullend bod gedaan, om de spoedzorg en de acute verloskunde voor inwoners van de Noordoostpolder en Urk te garanderen. Dat zou dan moeten door extra specialisten in te zetten en extra medisch personeel.

In de Noordoostpolder en op Urk moeten dan wel extra ambulances komen. Dan wordt de aanrijtijd naar Sneek verminderd van 40 naar 30 minuten.

(Advertentie)
(Advertentie)