Hoe kan het dat Heerenveen het hele seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd heeft gewonnen?

04 nov 2018 - 19:21

Al zes keer op een rij is Heerenveen er niet in geslaagd om thuis een competitiewedstrijd te winnen. Aan de wedstrijden tegen Vitesse (1-1), Feyenoord (3-5), Heracles (3-5), ADO (1-1), Ajax (0-4) en Emmen (1-1) heeft Heerenveen niet meer dan drie punten overgehouden. Verslaggever Arjen de Boer vroeg aan trainer Jan Olde Riekerink hoe dat kan.

Olde Riekerink kan niet weg en straks zeggen ze wat er mis gaat bij de Friezen. "Ik vind wel, in dit soort wedstrijden moeten wij het spel maken. Van ons wordt verwacht dat wij de bal hebben. Daar moeten we wat mee."

"We krijgen wel veel tegendoelpunten," zegt Olde Riekerink. "Het vereist veel aandacht om dat bij te spijkeren." Tegen Emmen gaf Heerenveen wederom veel kansen uit handen. "In de rust ben ik daar heel boos over geweest."

Kik Pierie

In de slotfase van de wedstrijd tegen Emmen kreeg Kik Pierie een gouden kans. Had hij een doelpunt gemaakt, dat had Heerenveen de wedstrijd gewonnen. Hij miste. "Als je de hele wedstrijd bekijkt, denk ik dat we tevreden mogen zijn met een gelijkspel. Hoe zuur het ook is..."

Het enige doelpunt van Heerenveen werd zondag gemaakt door Arber Zeneli. Volgens hem was het geen goede wedstrijd. Hij was zwaar teleurgesteld.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Heerenveen is op een december. Dan is Fortuna Sittard de tegenstander.

Spilers fan Hearrenfean bale fan it lykspul tsjin Emmen - Foto: www.orange-pictures.nl
(advertinsje)
(advertinsje)