Epke Zonderland krijgt koninklijke felicitaties van Willem-Alexander en Máxima

03 nov 2018 - 20:16

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben de Friese turner Epke Zonderland van harte gefeliciteerd met zijn derde wereldtitel op de rekstok. Dat meldt de rijksvoorlichtingsdienst RVD op Twitter.

"Met een fantastische rekstokoefening heeft Epke Zonderland opnieuw de wereldtitel op zijn naam gezet. Van harte gefeliciteerd met deze derde gouden prestatie!"

Zonderland werd zaterdag in Qatar voor de derde keer wereldkampioen op de rekstok. Kort na zijn gouden optreden werd hij ook gefeliciteerd door recordinternational Wesley Sneijder. Die speelt in de nationale competitie van Qatar.

"Gefeliciteerd, ik ben geweldig trots op je", zei Sneijder tegen Zonderland. De NOS registreerde het gesprek: "Ik heb genoten, je ziet dat wij dat als Nederlanders goed kunnen: presteren op het moment suprème."

Sneijder moest een dag eerder nog voetballen. "Toen ik hoorde dat het WK turnen hier was en ik zag dat ik vrij had, twijfelde ik geen moment: ik wilde erbij zijn. Dit is topsport. Het maakt niet uit welke sport het is, ik leef mee. Ik weet wat hij ervoor moet doen en laten."

De gouden oefening fan Epke (bylden: NOS)

Trefwoorden: 
Epke Zonderland
(Advertentie)
(Advertentie)