Kan Epke Zonderland vier vluchtelementen laten zien op het WK?

03 nov 2018 - 10:25

Voor de derde keer kan Epke Zonderland zaterdag wereldkampioen worden op de rekstok. Het is de laatste dag van het WK. Het kampioenschap in Doha is vanaf 14.00 uur op televisie op NPO 1.

Foto: www.orange-pictures.nl

De Lemster zei van tevoren over de komende oefening dat hij tevreden is als er vier vluchtelementen in zijn oefening zitten. Hij heeft ooit vijf vluchtelementen achter elkaar gedaan. Vorig jaar bij het WK greep hij mis en draaide aan één hand rond.

Een goede kans op goud

"In de landenwedstrijd heb ik de eerste combinatie eruit gelaten, omdat ik geen risico wilden nemen" zegt hij. "De tweede combinatie liep goed, dat gaf me veel zelfvertrouwen. Met vier vluchtelementen maak ik een goede kans op goud."

Concurrent Uchimura gaat als beste de finale in, maar de Japanner heeft in Doha nog niet kunnen overtuigen. Hij heeft een enkelblessure en wil niets forceren op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Foto: www.orange-pictures.nl

Sanne Wevers

Naast Epke Zonderland (ongeveer 16.30 uur) komt ook Sanne Wevers in actie op de balk, dat is om 14.30 uur. Op dat toestel pakte ze olympisch goud in Rio.

(Advertentie)
(Advertentie)