Prima eerste wereldbekerdag Friese shorttrackers in Calgary

02 nov 2018 - 23:13

De Friese shorttrackers zijn vrijdag in Calgary prima aan het nieuwe wereldbekerseizoen begonnen. Op de meeste afstanden zijn ze door naar de volgende ronden, die zaterdag en zondag worden verreden.

Suzanne Schulting - Foto: www.orange-pictures.nl

De shorttrackers doen twee aparte wedstrijden op de 500 meter. Jasper Brunsmann doet op beide mee en is in beide gevallen door naar de kwartfinales. Hij overleefde de voorrondes en de series. Itzhak de Laat en Sjinkie Knegt doen op een 500 meter mee en zij zijn ook door. Voor Daan Breeuwsma en Dennis Visser viel het doek in de series.

Op de 1000 meter zijn De Laat en Breeuwsma door naar de kwartfinales. Sjinkie Knegt heeft zich op de 1500 meter geplaatst voor de halve finale, Dennis Visser viel uit met een penalty.

Schulting en De Vries door

Suzanne Schulting komt in actie op de 1000 en 1500 meter. Op de eerste afstand is ze door naar de kwartfinales. Op de 1500 meter heeft Schulting, maar ook Rianne de Vries, zich geplaatst voor de halve finales.

Relayteams ook verder

De relayteams gingen ook allemaal door. De mannen, met Breeuwsma, Knegt, Visser en De Laat in het team, werden eerste in hun kwartfinale. Ze bleven Japan en Frankrijk voor en schaatsen zaterdag de halve finale.

De vrouwen hadden het ook niet moeilijk. Zij wonnen hun kwartfinale-heat. De Vries en Schulting schaatsten met Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof. Rusland werd tweede, Kazachstan en Hongarije werden in die heat uitgeschakeld.

Dit seizoen is er op de wereldbekers voor het eerst de mixed relay. Dat zijn teams met twee vrouwen en twee mannen. De Friezen Knegt, Breeuwsma en Schulting schaatsten mei Van Ruijven en gingen ook door naar de halve finale. Ze werden eerste in hun kwartfinale, voor Rusland, Groot-Brittannië en Polen.

Trefwoorden: 
shorttrack Calgary wereldbeker
(Advertentie)
(Advertentie)