Drie uitgaanstips voor ReOpening LF2018

02 nov 2018 - 19:26

De laatste maand van LF2018 wordt feestelijk met een ReOpening afgesloten: drie weken feest om niet het einde, maar juist het begin te vieren. Wat is er allemaal te doen in de eerste week en wat mag je nu écht niet missen? Wij geven je drie uitgaanstips voor de week van 3 tot en met 11 november.

Foto: Dizz events

Tip 1: Dizz=Harmony met Conchita Wurst

In het kader van de 'Love for All' week in Leeuwarden wordt op zaterdag 3 november in De Harmonie het evenement Dizz=Harmony georganiseerd. Een feest voor iedereen: gay, lesbian, bi, hetero, transgender of transseksueel, niemand wordt uitgesloten. Op het feest zullen onder andere Ferry de Ruiter, Doppelgang, Sharon Doorson optreden, én winnaar van het Eurovisie Songfestival 2014: Conchita Wurst.

Dizz=Harmony: zaterdag 3 november om 22.30 uur in de schouwburg De Harmonie.

Foto: LF2018

Tip 2: The Good Vlog

Kan je de wereld verbeteren met een vlog? Die vraag staat centraal bij The Good Vlog dat georganiseerd wordt door IepenUP, het Noordelijke Film Festival en New Noardic Wave. Vloggers hebben een groot podium om mensen aan het denken te zetten over actuele onderwerpen. Nu gebeurt dat echter nog niet. Dat zou anders moeten, maar hoe? Sprekers zijn Lisa Koetsenruijter (journalist De Volkskrant en vlogger uit Nederland), Jazza John (YouTube creator for change, uit Engeland) en Rowan Blijd (programmamaker KRO-NCRV en vlogger uit Nederland).

The Good Vlog: woensdag 7 november van 20.00 tot 21.30 uur in Theaterskip Bald'r.

Foto: Citybooks

Tip 3: Citybooks

Leeuwarden portretteerde aan de hand van korte verhalen en rijen van 24 foto's of beelden: dat is Citybooks. Hiervoor verbleven Irakese filmmaker en schrijver Hassan Blasim, de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck en de New Yorkse Latasha N. Nevada Diggs in Leeuwarden. Zij schreven allemaal een verhaal, gebaseerd op de stad. Leeuwarder schrijver Arjan Hut schreef ook een Citybook. Die Citybooks zijn te bekijken en beluisteren in OBE. Daarnaast zijn op Leeuwarden geïnspireerde beelden te bekijken, gemaakt door kunstenaars Anne Margot Stapert en Chantal Rens.

Citybooks: vanaf 11 november te zien in OBE

De ReOpening van zaterdag 3 tot en met zondag 25 november is de grote afsluiter van het jaar van Leeuwarden-Fryslân 2018. De drie grote festivals, Het Noordelijk Filmfestival, het Luna Lichtfestival en Explore the North zijn de drie evenementen waar het eindfeest om draait. Daarnaast worden overal in de stad en in de provincie allerlei andere activiteiten georganiseerd met als doel om een nieuwe kant van Fryslân te laten zien. Het volledige programma is te vinden op website van LF2018.

Trefwoorden: 
LF2018 ReOpening uitgaanstips
(advertinsje)
(advertinsje)