Olde Riekerink na moeizame bekerwinst: "Ik dacht, dit moet niet te lang duren"

31 okt 2018 - 23:36

"Ik ben blij dat we in de volgende ronde zitten", zei trainer Olde Riekerink na de bekerwedstrijd van SC Heerenveen tegen hoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide. Heerenveen won met 1-3 in Zuid-Limburg, maar na de eerste helft stonden de Friezen nog op achterstand. "Ik dacht: dit moet niet te lang duren voordat we een doelpunt gaan maken. Anders wordt het een lastige wedstrijd. Ons tempo lag te laag in de eerste helft en de oplossingen die er lagen gebruikten we niet goed."

"We zijn hartstikke blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. De beker is gewoon elke keer een ronde verder komen en uiteindelijk de finale winnen," zegt Pelle van Amersfoort. "Uiteindelijk hebben we de winst verdiend over de streep getrokken."

Ben Rienstra maakte vroeg in de tweede helft de 1-1: "Uiteindelijk telt het resultaat. Maar we waren in de rust wel boos, de trainer ook, en dat is ook logisch. Je geeft gewoon een kans weg en die gaat er meteen in. In de rust werd gezegd van dit laten we niet gebeuren. Daarna gingen we volle bak druk zetten en dat leverde meteen ons eerste doelpunt op."

(advertinsje)