SC Heerenveen na zware eerste helft door naar laatste zestien in KNVB-beker

31 okt 2018 - 22:16

Sportclub Heerenveen zit bij de laatste zestien van de KNVB-beker. De ploeg van Jan Olde Riekerink won woensdagavond met 1-3 op bezoek bij hoofdklasser Groene Ster uit het Zuid-Limburgse Heerlerheide. Heerenveen ging nog wel met een achterstand de rust in, maar deed het in de tweede helft beter.

Trainer Jan Olde Riekerink fan SC Hearrenfean - Foto: www.orange-pictures.nl

Nadat het Limburgse en het Friese volkslied te horen waren geweest, konden de ploegen los. Het meeste balbezit en de beste kansen waren logischerwijs voor Heerenveen, maar scoren tegen de ploeg die vier niveaus lager speelt, lukte in de eerste helft niet.

Lammers kopte net naast de goal van Tim van Renselaar. De doelman van Groene Ster zag daarna een schot van Arber Zeneli op de lat eindigen. Zeneli was na een half uur op weg naar de 0-1, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Kansen genoeg dus, maar het was juist Groene Ster dat scoorde. Na een mislukte vrije trap van Heerenveen counterde de thuisploeg. De Friese verdediging zag er niet goed uit bij een lange bal en Chefrino Eind maakte de 1-0.

Orde op zaken

Na de rust gooide Olde Riekerink zijn team wat om, om zo aanvallender te spelen: Mitchell van Bergen en Pelle van Amersfoort kwamen er in voor Yuki Kobayashi en Sherel Floranus. Dat leverde direct iets op: Ben Rienstra maakte binnen een minuut de gelijkmaker.

Drie minuten later was Zeneli het eindstation van een mooie aanval en hij zette Heerenveen op voorsprong. Na die 1-2 kreeg Groene Ster nog een heel grote kans. Eind kon deze keer Hahn niet passeren.

Ruim twintig minuten voor tijd zorgde Sam Lammers voor de beslissing. Daarna zat doelman Van Renselaar mis en scoorde Rienstra weer, maar die goal werd afgekeurd.

Twee Friese ploegen door

Met de winst van Heerenveen zitten er nu twee Friese ploegen in de achtste finale. Een dag eerder plaatste Cambuur zich al. De loting voor de volgende ronde is volgende week zaterdag.

Groene Ster - SC Heerenveen: 1-3 (0-1) 40. Chefrino Eind 1-0, 46. Ben Rienstra 1-1, 49. Arber Zeneli 1-2, 69. Sam Lammers 1-3

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus (46/Van Amersfoort), Næss, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Rienstra, Vlap; Kobayashi (46/Van Bergen), Lammers (83/Woudenberg), Zeneli

(advertinsje)
(advertinsje)