Zus en vader Tjeerd van Seggeren opgeroepen als getuigen in moordzaak

Familieleden van Tjeerd van Seggeren, die vorig jaar in De Westereen werd omgebracht, zullen worden gehoord als getuigen. Dat heeft de rechtbank woensdag op een regiezitting bepaald. Het gaat om een zus en de vader van het slachtoffer. De vader zal onder andere worden gehoord over de zoektocht op 9 juli 2017, na de nacht dat zijn zoon verdween. Hij zocht samen met zijn schoondochter die wordt verdacht van moord op de 37-jarige Van Seggeren.
© De Vries Media
Ook zou er een reconstructie moeten komen op de plaats waar het slachtoffer is gevonden, vindt advocaat van de weduwe Brian de Pree. Dit jaar is er al een zogeheten schouw geweest in De Westereen, maar de advocaat wil zoveel mogelijk scenario's onderzoeken. De rechtbank ziet de noodzaak van zo'n reconstructie niet. Ook het Openbaar Ministerie wil geen reconstructie. "Dan wordt het een groot spektakel met allerlei variabelen", zei officier van Justitie Henk Mous.

DNA nogmaals onderzoeken

Wel laat de rechtbank het DNA op het lichaam van het slachtoffer nogmaals onderzoeken op hoe en wanneer dat er precies op is gekomen. "Is dat gebeurd op de ochtend van de bewuste dag of op de plaats delict", vraagt de rechtbank zich af. Intussen heeft het NFI de verfdeeltjes onderzocht die zijn aangetroffen op de schedel van het slachtoffer en de auto van de verdachte. Ze komen overeen, maar het is niet vast te stellen of ze van dezelfde bron afkomstig zijn.

Voorlopig niet vrij

De weduwe van Tjeerd van Seggeren zit sinds december vast op verdenking van moord op haar echtgenoot. Haar advocaat vroeg de rechtbank haar vrij te laten, zodat ze haar proces in vrijheid kan afwachten. De rechtbank bepaalde woensdag echter dat de vrouw voorlopig niet vrijkomt.