Antonius Zorggroep doet formeel aanbod om deel IJsselmeerziekenhuizen over te nemen

31 okt 2018 - 15:19

De Antonius Zorggroep heeft de curator van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen en de zorgverzekeraars een aanbod gedaan om de medisch-specialistische zorg in de Noordoostpolder en op Urk over te nemen. De zorggroep wil een plan met de curator en de zorgverzekeraars bespreken over de zorg voor patiënten in die regio. Een week geleden had Antonius deze plannen al, maar nu is het aanbod ook formeel ingediend.

Foto: Omrop Fryslân

De Antonius Zorggroep heeft al een vestiging in Emmeloord met poliklinische zorg en dagbehandelingen. Het nieuwe plan zou een stap verder gaan. De spoedpost zou dan uitgebreid worden, zodat patiënten geholpen kunnen worden die eerst bij de failliete ziekenhuizen zaten. Dat zegt Marcel Kuin, voorzitter van de raad van bestuur van de Antonius Zorggroep. "Daarvoor kan het nodig zijn dat we vanuit een nieuwe locatie in Emmeloord gaan werken."

Eerder werd al duidelijk dat de Antonius Zorggroep overweegt de nieuwbouw van de vestiging in Emmeloord naar voren te halen.

Medewerkers en artsen

De Antonius Zorggroep wil ook met de curator van de IJsselmeerziekenhuizen bespreken wat er mogelijk is voor de medewerkers en artsen van de MC Groep waar de IJsselmeerziekenhuizen onder vallen.

Verloskunde op Urk

Uit de eerste gesprekken van de Antonius Zorggroep met huisartsen en verloskundigen is gebleken dat met name de acute verloskunde op Urk een probleem is. Daarom komt de zorggroep met het voorstel om dat aan te bieden op dezelfde manier waarop dat op de Waddeneilanden geschiedt: met helikoptervluchten.

(Advertentie)
(Advertentie)