Te hard rijden grootste probleem bij de wijkschouw in Harlingen

31 okt 2018 - 07:38

Een aantal keer per jaar trekken raadsleden, wethouders en bewoners van Harlingen de wijken in om te horen wat er speelt en leeft. Liggen de stoeptegels nog wel recht? Kun je de stoep goed opkomen als je met een rollator loopt? Het zijn vragen die bij een wijkschouw worden gesteld. In Harlingen willen wijkcoördinatoren graag zien en horen wat er beter kan en beter moet.

Wyk- en doarpskoördinator Adrie Attema - Foto: Omrop Fryslân

Opvallend is dat te hard rijden het meeste wordt genoemd. "Het zijn vaak de mensen uit de buurt zelf die te hard rijden", vertelt wijk- en dorpscoördinator Adrie Attema. Ook de grote aantallen bladeren wordt genoemd als probleem. "Als er dan een zware regenbui is overgetrokken, verstoppen de bladeren de regenputten", vertelt Attema.

Attema maakt van alle reacties uit de wijk een plan en presenteert dat aan de gemeente. De wijkschouw wordt al sinds 2012 gehouden en is een groot succes. "Ik heb het even geïnventariseerd en ik denk dat zo'n 80% van alle problemen is opgelost."

Parkeerproblemen, stoeptegels die verkeerd liggen en hondenpoepproblemen worden over het algemeen binnen drie maanden opgelost.

Wiken yn Harns - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Luister hier naar een reportage over de wijkschouw

De wijkschouwen worden over het hele jaar verdeeld. Dit jaar staan er nog twee gepland. Op 5 november in de wijk Binnenstad Zuid en op 12 november in de wijk Groot Ropens.

(advertinsje)
(advertinsje)