Olde Riekerink start met dezelfde elf in bekerwedstrijd tegen amateurs

30 okt 2018 - 17:02

De selectie van SC Heerenveen reist dinsdagmiddag al af naar Zuid-Limburg voor de bekerwedstrijd tegen Groene Ster. De spelers zitten lang in de bus, want sportpark Pronsebroek ligt op zo'n 293 kilometer van het Abe Lenstra-stadion. Woensdag wordt er nog getraind op kunstgras bij RKVV Weltania uit Heerlen en om 19.45 uur begint dan de wedstrijd in de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi in het Limburgse Heerlerheide.

Waarschijnlijk zal trainer Jan Olde Riekerink geen wijzigingen aanbrengen aan zijn basiself. Er zijn genoeg voorbeelden van trainers die reservespelers, die dicht tegen het eerste aanzitten, minuten geven in bekerwedstrijden tegen amateurs, maar Olde Riekerink is dat niet van plan. "We moeten blijven vasthouden aan het originele idee", zegt hij.

Derde plek

Groene Ster speelt in de hoofdklasse en staat na negen speelrondes op een gedeelde derde plek. In het bekertoernooi hebben de Limburgers, met onder anderen oud-profvoetballer Nathan Rutjes, eerst FC Lienden uitgeschakeld en daarna waren ze te sterk voor derde divisionist TEC uit Tiel.

SC Heerenveen schakelde in de eerste ronde tweede divisionist Katwijk uit door een laat doelpunt van Sam Lammers (0-1).

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Rienstra, Vlap; Kobayashi. Lammers, Zeneli.

(advertinsje)
(advertinsje)