Wedstrijd van de week: Berenloop op Terschelling

29 okt 2018 - 18:21

Het is de 22ste keer en, als we de hardlopers mogen geloven, een van de mooiste marathons die er is: de Berenloop op Terschelling. Zondag is het zover. Het is de 'Wedstrijd van de week' bij Omrop Fryslân.

Wedstriid fan de wike: Berenloop op Skylge

Zaterdag staan de 5 en 10 kilometer op het programma. De hardlopers voor de halve en de hele marathon zijn zondag aan de beurt. Er staan ook weer meerdere Friezen aan de start.

"Bijvoorbeeld Riekele Kobes, die de Berenloop vorig jaar won", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "En bij de vrouwen Ylona Kruis, die de laatste twee edities als tweede eindigde. Ze wil natuurlijk nu wél winnen!"

Foto: Omrop Fryslân

Omrop Fryslân heeft de 'Wedstriid fan de wike'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)