Bestuur voetbalclub VV Zwaagwesteinde stapt op

29 okt 2018 - 12:43

Bij voetbalclub Zwaagwesteinde is opnieuw onenigheid ontstaan. Het bestuur, bestaande uit vier leden, stapt eind november op. Dat doen ze als reactie op de uitspraken van trainer Klaas Zandberg. Die dreigt met opstappen, als het bestuur een speler van het eerste zaterdagelftal vier wedstrijden schorst.

Foto: Omrop Fryslan

Straf

De voetballer had eerder op sociale media met denigrerende en discriminerende teksten gereageerd op het besluit van het hoofdbestuur om met het zondagvoetbal te stoppen. De man heeft daar later zijn excuus voor aangeboden, maar het bestuur vond toch een schorsing van vier wedstrijden terecht.

Het eerste plan was om de speler te royeren. Voorzitter Klaas Hoekstra: "Wij vonden het klasse dat deze man tot het inzicht was gekomen dat hij fout zat en zichzelf had gemeld bij het bestuur. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de betrokkenen. Dat hebben we meegenomen in de strafmaat."

Wanneer je na jaren afscheid moet nemen van de oorsprong van een vereniging, is dat niet niks.

Voorzitter Klaas Hoekstra

Ruzie met de trainer

Dat de trainer een mening heeft over het besluit van het bestuur, daar heeft Hoekstra alle begrip voor. "Het is een van de dragende spelers in het team. Zo'n schorsing kan een grote invloed hebben op het verloop van het seizoen. We hebben daar begrip voor. We hebben na beraad met het bestuur gekozen voor een lichtere variant, waarin de man vrijwilligerswerk zou doen op het terrein."

Toch viel ook deze straf niet in goede aarde bij de trainer. "We hebben een lange historie in het zondagvoetbal. Het zaterdagvoetbal is daar langzaamaan bij gekomen. Als je na jaren afscheid moet nemen van de oorsprong van een vereniging, dat is niet niks. We hebben ons afgevraagd of we hier als bestuur nog bijpassen. Het is goed om opnieuw na te denken waar we als vereniging staan en te zorgen dat we weer tot bloei komen."

Niets ligt ons in de weg om weer een succes van de club te maken.

Voorzitter Klaas Hoekstra

Teleurstelling

Dat besluit is helemaal verkeerd gevallen bij de trainer en andere spelers. Voorzitter Klaas Hoekstra is teleurgesteld in de houding van de trainer. Volgens hem heeft het bestuur er alles aan gedaan om uit de impasse te komen, maar is daar niet in geslaagd. Het besluit om op te stappen, is echter niet alleen genomen vanwege het geschil met de trainer. "We zien het breder. Dit is voor ons een goed moment om op te stappen."

Nieuw bestuur

Het bestuur zal nu op de ledenvergadering van 30 november aftreden. Hoekstra weet niet of er kandidaten zijn om een nieuw bestuur te vormen. "Ik denk dat er wel veel mensen zijn die zullen opstaan om de club verder vooruit te helpen. Er wordt wel degelijk aan de toekomst gewerkt. Voor ons zit het er dan op. Ik heb het twaalf jaar gedaan, met veel energie. De club staat er prima voor. Niets ligt ons in de weg om weer een succes van de club te maken.

Klaas Hoekstra van VV Zwaagwesteinde

(Advertentie)
(Advertentie)