Michel Vlap na winst op AZ: "Dit is heel erg lekker!"

28 okt 2018 - 21:27

Mede dankzij twee goals van de Sneker Michel Vlap, won SC Heerenveen zondag met 3-2 bij AZ in Alkmaar. "Dit is heel erg lekker!", jubelde Vlap na afloop van de wedstrijd.

Michel Vlap

Vlap: "In het begin liep het wat stroef en kregen we een goal om de oren. Dat is niet leuk, dat was een wake-up call. De 1-1 van ons was een goede goal. Na een goede voorzet van Arber, kon ik het afmaken. En daarna begonnen we echt te voetballen. Dan maken we ook de 2-1 en dat is hartstikke lekker natuurlijk."

Trainer Jan Olde Riekerink

Ook trainer Jan Olde Riekerink is voldaan met de winst bij AZ. "AZ-uit is een zware wedstrijd, dus dit is een mooie overwinning." Verbeterpunten ziet de trainer nog wel: "Het eerste kwartier waren we niet goed, zowel bij balbezit als bij balverlies. Daarna gingen we voetballen. Dat is het belangrijkste vandaag; we voetbalden gewoon. En verdedigend stonden we goed."

Kik Pierie

Speelt Pierie straks voor de Verenigde Staten?

Deze week werd bekend dat Heerenveen-verdediger Kik Pierie door de Amerikaanse bond is benaderd om eventueel voor de Verenigde Staten uit te komen. Heel veel meer kon Pierie er nog niet over kwijt: "Ze hebben me benaderd. Dat is gek genoeg alles wat ik er over kwijt kan.. meer dan dat is het eigenlijk nog niet."

De 18-jarige Leeuwarder werd geboren in de Amerikaanse stad Boston. Omdat hij werd geboren in de Verenigde Staten, mag hij ook voor het nationale voetbalteam van Amerika spelen, ook al heeft hij al voor Nederlandse jeugdteams gespeeld. Pierie weet nog niet of hij voor Amerika wil uitkomen. "Ik heb nu nog helemaal niks in m'n hoofd. Maar dat is nu ook nog niet relevant. Pas als er een interlandperiode aankomt en zowel Amerika als Nederland me willen hebben, dan is het pas relevant. Ik richt me nu gewoon op Heerenveen."

(Advertentie)
(Advertentie)