Jong bokstalent Farshid Bos wint met 2-1 van Luuk Elzinga op Frisia Boksgala

28 okt 2018 - 19:32

De 17-jarige bokser Farshid Bos van B.A.V. Frisia zette zaterdagavond op het Leeuwarder Boksgala hoog in: winnen van Luuk Elzinga van boksclub Aleco. Eerder deze week vertelde Farshid en zijn coach Piet Rozendaal aan Omrop Fryslân dat Farshid deze wedstrijd per se wou winnen. Want het was diezelfde Luuk Elzinga die hem met de Noord-Nederlandse kampioenschappen nog met 3-0 de ring uitvocht. Tijd voor revanche op een uitverkocht jubileumfeest in Zalen Schaaf in Leeuwarden.

Wedstriid fan de Wike: Boksgala Frisia

Farshid Bos (read) en Luuk Elzinga yn de ring - Foto: Omrop Fryslân

Coach Piet Rozendaal raakt maar niet uitgepraat over zijn pupil, die uitkomt in de klasse tot 60 kilogram. "Dit heet nu boksen. Ik ben su trots as un pauw op Farshid. Hij het der keihard voor werkt." "Dit hebben we samen gedaan", gaat Farshid verder. "Zonder hem was ik hier nooit gekomen. Hij is als een vader voor mij." De liefde voor zijn coach steekt Farshid niet onder stoelen of banken. "Ik heb zijn naam op mijn borst laten tatoeëren."

Farshid Bos en coach Piet Rozendaal - Foto: Omrop Fryslân

Interview Piet Rozendaal en Farshid Bos

Olympisch bokser Peter Müllenberg

Publiekstrekker Peter Müllenberg, die in 2016 in de boksring stond op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, speelde de laatste wedstrijd op het Leeuwarder Boksgala. Hij won met gemak de drie ronden tegen Kilat Hallie. Voor Müllenberg was het een feestje om op een boksgala te strijden, waar zoveel publiek op af was gekomen.

Peter Müllenberg (read) tsjin Kilat Hallie - Foto: Omrop Fryslân

Voor Müllenberg zelf was er ook nog wel tijd om naar andere wedstrijden te kijken. Farshid Bos sprong bij hem in het oog. "Ik zie dat hij heel veel plezier heeft in het boksen, en dat is heel erg belangrijk. Dat je plezier hebt in deze hobby. Als Farshid zo doorgaat als hij nu doet, dan gaan we waarschijnlijk nog wel meer van deze jongen horen. Dat is ook een tip die ik aan jonge boksers wil meegeven: houd ook die lach in de boksring."

Peter Müllenberg oer Farshid Bos

Verslaggever Froukje Sijtsma maakte de volgende reportage.

REPO sfear boksgala Frisia

(Advertentie)
(Advertentie)