De Friesland komt met 'Dokter Appke' voor alle medische vragen

28 okt 2018 - 19:13

Zorgverzekeraar De Friesland komt op 6 november met een app voor medische vragen onder de naam 'Dokter Appke'. Medische vragen die je aan Dokter Appke stelt, worden zo gauw mogelijk door een team van deskundigen beantwoord, ook 's avonds en in het weekend.

Soarchrobots mei rjochts de minslike pealdûnsjende 'humanoid' op FestiVitaal - Foto: Omrop Fryslân

Epke

Volgens de directe van De Friesland heeft het publiek vandaag de dag behoefte aan zo'n digitaal hulpmiddel. Ook voor mensen op reis of op vakantie is zoiets handig, want dan hoef je niet meteen naar een buitenlandse dokter. Dokter Appke wordt over een week gelanceerd met een foto van de bekende turnende dokter Epke Zonderland. De service is gratis voor iedereen die bij De Friesland is verzekerd.

Geslaagd experiment

Dokter Appke werd zondagmiddag gepresenteerd op het 'beweeg- en doe-festival' FestiVitaal in Heerenveen, waar in totaal zo'n honderd organisaties op het gebied van gezondheid en vitaliteit aan meededen. Op het gratis toegankelijke festival kwamen meer dan duizend mensen af. Volgens directeur Steven Hofenk van De Friesland gaat het daarom om een geslaagd experiment.

Directeur Hofenk van De Friesland over FestiVitaal

Zorgrobots

Op FestiVitaal was veel belangstelling voor de demonstratie van verschillende zorgrobots, waaronder de levensgrote menselijke 'Humanoid'. In Fryslân worden nog niet veel robots ingezet voor zorgtaken, maar directeur Hofenk van De Friesland verwacht dat die er de komende jaren zeker zullen komen.

Trefwoorden: 
De Friesland app Dokter Appke
(advertinsje)
(advertinsje)