Justin Mathieu: "We zijn niet in de problemen gekomen, tot de 88e minuut"

Cambuur-aanvaller Justin Mathieu vond het verlies van de Leeuwarders op bezoek bij koploper Go Ahead Eagles niet terecht. "We hoopten op meer en we verdienden meer." Mathieu en zijn ploeggenoten leken een punt mee te nemen uit Deventer, maar na twee late tegengoals verloor Cambuur toch met 2-0.
Justin Mathieu nei Go Ahead Eagles - Cambuur
"Dit had niet zo gehoeven. In de rust hadden we het er nog over dat we voorzetten eruit moesten halen. Dat gebeurt in de 88e minuut niet en dan ligt-ie wel in het mandje", seit Mathieu oer de 1-0 fan Go Ahead Eagles.
Daarvoor kreeg Cambuur zelf ook kansen om op voorsprong te komen. "We stonden vrij compact en hebben kansen gecreëerd. We schoten er geen een binnen, maar ik had het gevoel dat zij ook gestresst werden. We hebben met z'n allen superhard gestreden, maar nu staan we met lege handen en dat is heel zuur."

Eindpass niet goed genoeg

Dat Cambuur de kansen niet afmaakte, lag aan de eindpass. "Die was vaak net niet goed genoeg, dus daar hebben we het een beetje laten liggen", zei Mathieu. Toch konden de Leeuwarders de koploper dus lang op 0-0 houden en was een punt dichtbij.
"We zijn niet in de problemen gekomen, tot de 88e minuut. Dan lijkt al je werk voor niets." Mathieu vindt wel dat Cambuur goed heeft gespeeld. "We kunnen straks wel terugkijken op een goede wedstrijd. Deze lijn moeten we doortrekken."

Dinsdag bekeren tegen Koninklijke HFC

Aankomende dinsdag speelt Cambuur voor de beker thuis tegen Koninklijke HFC, een club uit de tweede divisie. "Dan kunnen we dit verlies snel verwerken. We moeten een goede pot neerzetten en doorbekeren."
René Hake nei Go Ahead Eagles - Cambuur
Ook René Hake vond dat er meer in had gezeten. "In de loop van de tweede helft gingen we steeds beter voetballen en kregen we een aantal zeer goede mogelijkheden op de 0-1. De 0-1 hing ook meer in de lucht dan de 1-0."

"0-0 over de streep trekken"

De trainer zag wel dat Cambuur het voor de rust niet altijd makkelijk had. "We werden ook teruggeduwd voor rust en speelden veelvuldig op onze eigen helft. We kregen wel een paar gevaarlijke momenten tegen, maar ik vind dat we goed verdedigd hebben. Uit de voorzetten die we tegen kregen kwamen geen vrije kansen."
"En in de tweede helft hadden we het nog beter voor elkaar. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter wij erin kwamen." Scoren lukte echter niet. "Dan moet je zorgen dat je de 0-0 over de streep trekt."

Twee man vrij

Toch ging het uiteindelijk dus verkeerd voor de Leeuwarders. Een paar minuten voor tijd kopte Orhan Dzepar de thuisploeg op 1-0. "Volgens mij stonden er twee mensen vrij om in te koppen. Dus je kunt iets zeggen over de dekking voor de goal, maar de voorzet kon ook te gemakkelijk worden gegeven."