Bijzonder huwelijksaanzoek bij de Strontrace: "We zijn één met het skûtsje"

24 okt 2018 - 16:11

"Karin, Trouwen?" Simpeler kan de boodschap bijna niet worden verwoord. Het waren de twee woorden die vannacht bij de finish van de Strontrace op het zeil van De Verwisseling stonden, toen die omhoog werd gehaald. Bas Krom, winnaar van de Strontrace, is degene die zo graag met Karin wil trouwen, en De Middei fan Fryslân sprak woensdagmiddag met hem.

Trouwe - Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

"Het hele idee om het zo publiekelijk te doen heb ik altijd al in mijn hoofd gehad", vertelt Krom nadat hij wat bijgekomen is van de lange zeilrace en alle emoties van het aanzoek. "Ik ben heel erg verbonden met de Strontrace, en Karin is fokkenist op het skûtsje. We zijn dus één met het skûtsje."

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat Bas het idee had om op deze manier zijn vriendin ten huwelijk te vragen. "Het was eigenlijk de planning om het vorig jaar al te doen. Toen stond mijn schoonvader ook wel wat beteuterd te kijken op de steiger, denkende 'hij doet het niet!'" Dit jaar was Bas er echter beter op voorbereid. De belangrijke tekst was met zwarte tape op het zeil aangebracht.

Ik heb begrepen dat het ja was. Dat was ook wel uit de emoties op te maken!

Bas Krom

Gelukkig genoeg voor schoonvader was hij er dit jaar ook weer bij, en kon hij dus uiteindelijk het aanzoek meemaken. "Karin was al wat verbaasd dat haar vader weer bij de finish aanwezig was", lacht Bas.

Het antwoord

De aanstaande bruidegom had tegen zijn vriendin gezegd dat de wedstrijd zeer belangrijk voor hem was, en dat hij dus wel verwachtte dat zij bij de finish aanwezig zou zijn. Toch had hij even een angstig moment. "Ik zag haar eerst niet staan!" Maar gelukkig was ze er wel, en stond ze op de steiger.

En het belangrijkste, ze heeft ja gezegd! Ook al heeft Bas er zelf niet zoveel van meegekregen. "Het was niet goed te horen, maar ik heb begrepen dat het ja was. Dat was ook wel uit de emoties op te maken!"

De trouwdatum is nog niet bekend, het stel wil eerst bijkomen en dan plannen maken.

Trefwoorden: 
Strontrace huwelijk
(Advertentie)
(Advertentie)