Organisatie is erg teleurgesteld over afgelasten Otterloop

24 okt 2018 - 12:18

Dat de Otterloop komend weekend in Earnewâld niet doorgaat, is een grote teleurstelling voor voorzitter Addy de Jongh van de Stichting Vrienden van de Otter. Het doel van de sponsorloop was om geld binnen te halen voor het voorkomen van de verdrinkingsdood van otters in visfuiken.

It affysje foar de kuier. - Foto: Vrienden van de Otter&Fryske Fiskers

De organisatie kon niet genoeg verkeersregelaars en andere vrijwilligers vinden, waardoor de veiligheid van de deelnemers en het publiek niet kon worden gegarandeerd. Volgens De Jongh waren er in totaal 31 vrijwilligers nodig, waaronder 11 verkeersregelaars. Er had zich volgens hem maar één regelaar aangemeld. ''Terwijl we toch op tijd zijn begonnen met de werving'', zegt De Jongh.

Herfstvakantie

Het heeft volgens De Jongh niks te maken met de strenge regels voor verkeersregelaars. ''Mensen moeten wel een diploma hebben, maar in de praktijk is dat niet moeilijk te behalen.''

Volgens De Jongh komt het vooral omdat veel mensen nog weg zijn in verband met de herfstvakantie en hadden mensen er aan het eind van een druk seizoen ook niet zoveel zin meer in.

Er werden zo'n 100 deelnemers verwacht. Omdat de organisatie veel positieve reacties kreeg, willen ze proberen het evenement later te houden.

(Advertentie)
(Advertentie)