Voorzitter van Stichting De Freulepartij stapt na twee jaar op

23 okt 2018 - 12:15

De voorzitter van Stichting De Freulepartij uit Wommels, Johan van Tuinen, is per direct opgestapt. De stichting bestond amper twee jaar, maar Van Tuinen ziet het niet meer zitten om door te gaan.

Foarsitter fan Stichting De Freulepartij stapt nei twa jier op

Volgens Van Tuinen heeft zijn opstappen te maken met "onverenigbare karakters". Na de Freulepartij van 2018 kwam er vanuit het bestuur van de stichting kritiek op de voorzitter. Van Tuinen wil niet zeggen wat die kritiek precies inhield, maar het lijkt erop dat ook het karakter van Van Tuinen, die tamelijk 'aanwezig' kan zijn, met die kritiek te maken heeft, zo zegt hij zelf.

Een onafhankelijk mediator heeft nog geprobeerd de problemen in het bestuur op te lossen, maar dat is niet gelukt. Na een tweede gesprek heeft Van Tuinen het besluit genomen op te stappen. Van Tuinen noemt dit "de Koninklijke weg".

Externe kandidaat

Het bestuur van de stichting gaat nu op zoek naar een opvolger. Dat zal een extern iemand worden, want van de huidige bestuursleden lijkt niemand de ambitie te hebben de voorzittershamer op te pakken.

(Advertentie)
(Advertentie)