Wedstriid fan de wike: boksgala van Leeuwarder boksvereniging Frisia

22 okt 2018 - 19:36

Het boksgala van de Leeuwarder boksvereniging B.A.V. Frisia zaterdag is de 'Wedstriid fan de wike' (Wedstrijd van de week) bij Omrop Fryslân. De vereniging bestaat 85 jaar en houdt zaterdag een groot gala in Zalen Schaaf in Leeuwarden.

Wedstriid fan de wike: boksgala fan Ljouwerter boksferiening Frisia

Frisia is de oudste boksvereniging van Nederland en organiseert het gala. De hoofdpartij is tussen Peter Müllenberg, die in 2016 uit naam van Nederland meedeed aan de Olympische Spelen, en Kilat Hallie.

"Maar er is ook Friese inbreng", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Farshid Bos uit Leeuwarden is een groot talent. Hij bokst bij de nationale selectie en komt zaterdag ook in actie in Leeuwarden."

Foto: Omrop Fryslân

Omrop Fryslân heeft de 'Wedstriid fan de wike'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)