Stichting onderzoekt bejagen van huiskatten

22 okt 2018 - 16:58

De Stichting Zwerfkatten Nederland begint met een onderzoek naar bejaagde huiskatten. In onder andere Fryslân is het toegestaan om op wilde katten te jagen.

Foto: Stichting Hanna

Volgens de stichting worden ook huiskatten slachtoffer van dit beleid. Voor jagers is het volgens de stichting niet zo makkelijk om het verschil tussen een rondlopende huiskat en een verwilderde kat te zien. Dat kan pas als een kat tot rust is gekomen en wordt geobserveerd.

De stichting krijgt signalen van burgers dat ze hun kat met een kogel of meerdere kogels hebben teruggevonden.

"Ons bereiken berichten van burgers die hun kat met een kogel of hagelregen hebben teruggevonden. Of mensen zijn hun gechipte en gecastreerde kat opeens kwijt zijn nadat er gejaagd is in het buitengebied achter hun achtertuin. Dat laatste is vreemd, want ook bij een overleden kat zal het dier bij ophalen gecontroleerd worden op chip, waarna contact wordt opgenomen met de eigenaar."

De stichting wil inventariseren hoeveel mensen hiermee te maken hebben. Ook dierenartsen en dierenorganisaties worden betrokken bij het onderzoek.

Foto: Omrop Fryslân

De melding kan zonder de adresgegevens worden gemaild als er maar een datum en een postcode in wordt vermeld. Dat kan naar info@stichtingzwerfkattennederland.nl.

(Advertentie)
(Advertentie)