Drachtster Hans Jager erg blij met loterijhuis

20 okt 2018 - 16:13

Hans Jager uit Drachten, die vrijdagavond bij een verloting van voetbalvereniging Eenrum in Groningen een vakantiewoning won, is erg blij met zijn prijs. Recentelijk zijn hij zijn deelname aan andere loterijen nog op, omdat hij toch nooit iets won. VV Eenrum organiseerde de verloting om geld op het halen voor de club.

"Ik zag de loterij op de sociale media voorbij komen en vond het een sympathiek initiatief. Sportverenigingen hebben het moeilijk en op deze manier kun je wat goeds doen", vertelt Jager in het programma Sneon yn Fryslân. De verloting werd in het voorjaar aangekondigd. In totaal werden ruim achtduizend loten verkocht van 98 euro per stuk. Na aftrek van alle kosten blijft er ongeveer vier ton over voor de voetbalclub.

Hans Jager in Sneon yn Fryslân

De voetbalclub van Eenrum kwam op het idee door de verloting van vorig jaar bij VV Ouwe Syl. In november won een vrouw uit Arnhem daar ook een woning bij een verloting. "Je gaat er natuurlijk toch van uit dat je niks, wint, dus het was even behoorlijk schakelen toen ik het hoorde."

Lot vergeten

Bij de verloting van VV Ouwe Syl konden mensen hun eigen geluksnummer kiezen, dat kon bij die van VV Eenrum niet. Jager kocht begin oktober een lot, maar was de hele loterij eerlijk gezegd vergeten. Hij was vrijdagavond aan het werk bij een klant, toen hij diverse gemiste oproepen had. "Op mijn voicemail hoorde ik dat ik een prijs had gewonnen, dus toen heb ik maar teruggebeld. Dat ik de hoofdprijs van VV Eenrum had gewonnen, besefte ik pas in stappen."

Foto: De Vries Media

Jager is zelfstandig ondernemer en vertelt dat hij niet goed heeft ingespeeld op zijn pensioen. De vakantievilla met een waarde van 150.000 euro is dan ook heel welkom. "Ik ben heel dankbaar dat ik dit huis heb mogen winnen. Ik ben van plan om het zelf te gaan gebruiken en het ook deels te verhuren. Mijn kinderen en ik komen graag op de Waddeneilanden, dus een woning bij het Lauwersmeergebied is dan heel fijn."

Zaterdagmiddag zal Jager de woning met eigen ogen gaan bekijken. De Nederlandse pers heeft al aangegeven hem daar op te wachten.

(advertinsje)
(advertinsje)