Kevin van Kippersluis: "Je benen laten spreken"

19 okt 2018 - 23:33

Nadat Kevin van Kippersluis vorige week tegen Sparta negentig minuten op de bank bleef zitten, toonde hij vrijdag tegen Helmond Sport zijn waarde. De aanvaller zette Cambuur in de eerste helft op 2-0. "Het enige wat je kunt doen is je benen laten spreken. Dat is vandaag twee keer gelukt." Na die tweede goal raakte hij wel geblesseerd.

Kevin van Kippersluis nei syn blessuere - Foto: www.orange-pictures.nl

Over die blessure: "Ik gleed de bal bij de tweede paal binnen. Dan heb je een hand op de grond en een speler van Helmond stond daarop. Dat was ongelukkig, want hij was ook op volle snelheid."

Eerst dacht Van Kippersluis nog dat er niet zoveel aan de hand was. "Door de adrenaline voelde ik het niet direct. Maar toen keek ik ernaar en zag ik twee bulten op m'n knokkels. En toen voelde ik het ook: verstijfd en ik kon m'n hand niet meer bewegen."

Foto: www.orange-pictures.nl

De tegengoal direct daarna mocht niet vallen, vond Van Kippersluis. "Het was een klungelige tegengoal. Er stonden een paar man van Helmond buitenspel, maar niet degene die de bal ontving."

Verder was de aanvaller tevreden over het spel van de Leeuwarders: "Het was denk ik onze beste eerste helft van het seizoen. Althans, zo voelde het in de wedstrijd. We kwamen er goed doorheen en hadden rust aan de bal. Die tegengoal was klote, maar in de tweede helft kwamen we redelijk snel op 3-1. Daarna hebben we het uitgespeeld. Dan is het voor het publiek niet heel leuk meer, maar het enige dat telt is dat we de drie punten hier houden."

Kevin van Kippersluis

Hake tevreden over het begin

Trainer René Hake was na de wedstrijd vooral te spreken over het begin van zijn ploeg. "Ik vond wel dat we goed speelden in de eerste helft, zeker in het eerste half uur", vertelde de trainer na afloop van het duel met Helmond Sport.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Het tegendoelpunt knaagde in de rust. Het was een slecht moment, maar dat mocht het goede gevoel van de eerste helft niet in de weg staan. Toch waren we na rust wat te makkelijk, we speelden minder goed. Maar het ging maar om een ding: de wedstrijd winnen. Hopelijk is dit een opstap naar weer een betere serie."

René Hake

(advertinsje)
(advertinsje)