Cambuurdirecteur Gerald van den Belt: "Geen wanhoop, wel teleurgesteld"

19 okt 2018 - 17:05

Als het aan Cambuur-directeur Gerald van den Belt ligt, gaat er geen definitieve streep door de plannen voor het nieuwe stadion. "Zeker niet. In rap tempo moeten we kijken of er nog ruimte is om tot elkaar te komen. Zo niet, welke alternatieven zijn er dan?" Vrijdagochtend zei Friese Poort, een belangrijke partij om de financiering mee rond te krijgen, uit de ontwikkeling van de plannen te stappen.

Ook Van den Belt schrok van het nieuws. "We zijn enorm negatief verrast over het bericht dat ons vanochtend bereikte. Ik wanhoop niet, maar ik ben wel enorm teleurgesteld."

Ik word er strontchagrijnig van.

Gerald van den Belt

De Cambuurdirecteur dacht juist dat het er goed uitzag met de plannen. "Ik vond eigenlijk dat we vanaf de zomer met alle partijen op een goede manier naar de finish renden. Dus de gemeente, de school, de ontwikkelaar. Ik vond het heel goed gaan. Dus hier word ik strontchagrijnig van."

Net als wethouder Henk Deinum geeft Van den Belt de moed niet op. "We zijn nog hartstikke strijdbaar, maar ik had deze tegenslag niet verwacht."

Het nieuwe stadion moet er uiteindelijk toch komen, zegt Van den Belt. "De wethouder zei ook dat het niet alleen voor Cambuur, maar ook voor de stad, de regio en de provincie een heel belangrijke ontwikkeling is. Dan moeten er alternatieven zijn. Waar een wil is, is een weg."

"Geschil tussen Friese Poort en gemeente"

Cambuur schrijft op de eigen website ook een reactie: "Het is ons inziens een geschil tussen de ROC Friese Poort en de Gemeente Leeuwarden en SC Cambuur is geen partij in de gemaakte afspraken tussen deze twee partijen. Voor SC Cambuur is het onbegrijpelijk dat de ROC Friese Poort, zonder enig vooroverleg met de andere partners, de deur lijkt te sluiten."

De voetbalclub gaat zo spoedig mogelijk in gesprek met de gemeente, projectontwikkelaar Wyckerveste en misschien ook met Friese Poort om te bespreken hoe nu verder.

(advertinsje)
(advertinsje)