Schoolkinderen spelen in opera met stenen en glazen water

18 okt 2018 - 15:26

Schoolkinderen van de Michaëlschool in Leeuwarden zijn de hele week druk aan het oefenen voor de kinderopera Kirana. Ze doen dat met theatermaker Ruben Zahra, die speciaal is overgevlogen uit Malta. Het Culturele Hoofdstad-project is in samenwerking met de andere Culturele Hoofdstad van dit jaar: Valletta op Malta.

Kirana: berne-opera LF2018

Muziek maken met plastic buizen, glazen water en stenen. Op allerlei wonderlijke manieren wordt er door de kinderen uit de hoogste klas van de Michaëlschool geoefend. Er word ook gezongen en gedanst.

Zahra reist door heel Europa met dit project. Hij is onder andere in Italië, Denemarken en Cyprus geweest om hetzelfde project te doen. "De kinderen zijn overal anders, daardoor is de voorstelling dus ook altijd anders", vertelt Ruben in het Engels.

Skoalbern fan de Michaëlskoalle oefenje foar Kirana - Foto: Omrop Fryslân, Wendy Kennedy

De kinderen treden vrijdag met de opera op in De Harmonie in Leeuwarden. Volgende week reist Ruben Zahra door naar Sneek. Dan doet hij hetzelfde met de kinderen van de musicalopleiding Must. Zij treden donderdag 25 oktober op in Theater Sneek.

(Advertentie)
(Advertentie)